Birthe's Madside

 

Grundopskrift til frikadeller
4 personer
  • 250 g magert kød
  • 1 æg
  • 2 spsk havregryn
  • 2 spsk rasp
  • 1 finthakket løg
  • 150 g revne gulerødder
  • 100 g reven rå kartoffel
  • ca. 1 dl dansk vand eller skummetmælk
  • salt
  • peber
  • evt. oregano, basilikum, hvidløg m.m.

Bland kødet med æg, havregryn, rasp, løg, revne gulerødder og kartoffel. Tilsæt krydderier og dansk vand eller skummet mælk. Lad farsen hvile ca. 15 minutter. Tilsæt evt. lidt mere dansk vand. Steg frikadellerne i lidt olie på en pande eller på bagepapir eller i en stegepose i ovnen ved 220-250 grader, -så behøver man slet ingen fedtstof til stegning.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 1

 

 

Birthe's Madside