Birthe's Madside

 

Hvidløgsforel
  • 500 g forelfileter/regbueørredfileter
  • Lage:
  • 3 dl vand
  • 1½ dl vineddike
  • 4 tsk salt
  • 5 spsk Hermesetas Dryslet eller Hermesetas Flydende
  • 2 fed hvidløg
  • Sauce:
  • 1 dl cremefraiche
  • 2 spsk sukkerfri sennep
  • 1 spsk vineddike
  • 1 fed hvidløg
  • dild
  • estragon
  • Pynt:
  • ½ peberfrugt
  • et stykke agurk
  • lidt porre
  • dild eller purløg

Skær fiskefiletterne i tynde skiver eller strimler. Bland ingredienserne til lagen, hæld den over fisken og lad den trække et døgn i køleskab, hvis du ikke skal bruge al fisken på en gang, så lad resten stå i lagen. Skær grøntsagerne ud som du ønsker. Læg afdryppede fiskestykker og grøntsagerne på et fad. Bland sovsen og hæld den ovenpå fisken lige inden servering. Pynt med dild eller purløg.

Kilde: "Hermesetas Den nye kogebog", 1995 - Thomas Broch

 

 

Birthe's Madside