Birthe's Madside

 

Kalkun i ingefærsovs
4 personer
  • 400 g kalkunsmåkød, evt. kalkunbryst
  • 1 løg (ca. 100 g)
  • 400 g blomkål eller broccoli
  • 1 gulerod (ca. 100 g)
  • 100 g grønne bønner
  • 1 spsk friskrevet ingefær eller 2 tsk tørret
  • 1 spsk olie
  • 6 dl æblejuice
  • 3 spsk majsstivelse
  • 3-4 tsk eddike, f.eks. æbleddike
  • salt og peber
  • Tilbehør:
  • ris
  1. Skær kødet i så tynde skiver som muligt. Pil løget, og hak det. Skær kål og stok (på nær den groveste del) i hasselnødde-store stykker. Gør ingefæren parat, hvis du bruger frisk ingefær. Skræl guleroden, og skær den i strimler.
  2. Varm olien op i en rummelig gryde. Hæld løg, kød og gulerodsstrimler i gryden, og lad det hele tage varme under omrøring. Når kødet har skiftet farve tilsættes ingefær, 5 dl æblejuice, bønner og kål, og det hele koges 4-5 min.
  3. Rør majsstivelse ud i resten af æblejuicen, og rør denne jævning i retten. Kog retten igennem, og smag den til med salt, peber og eddike, så sovsen bliver sur-sød.

Kilde: Levnedsmiddelstyrelsen: "Let Sovsen, Jensen!", 1995 - Madskribenterne Marianne Kastberg og Karen Hare

 

 

Birthe's Madside