Birthe's Madside

 

Lækker vanillesovs
  • 2 dl letmælk
  • ½ vanillestang
  • 1 tsk. Maizena
  • 1-2 spsk. Hermesetas Dryslet
  • 1 æggeblomme
  • 1 æggehvide

Hæld mælken op i en kasserolle, flæk vanillestangen og lad den ligge lidt i mælken. Tilsæt Maizena, Hermesetas Dryslet og pisk blandingen jævn. Varm den op, pisk kraftigt hele tiden og lad det koge i nogle minutter. Tag kasserollen af varmen og lad den afkøle et øjeblik før æggeblommen piskes i. Sættes herefter til afkøling f.eks. i koldt vand i køkkenvasken. Tag vanillestangen op og bland den piskede æggehvide i den afkølede sovs.

Servering: Til friske bær og frugter.

Kilde: "Hermesetas Den nye kogebog", 1995 - Thomas Broch

 

 

Birthe's Madside