Birthe's Madside

 

Letsaltet kalkun med krydder-rodurter
4 personer
  • 600 g kalkunbryst, skåret i grove tern
  • 2 spsk salt
  • 1 spsk sukker
  • Lage:
  • 1½ pilsner
  • 1-2 kryddernelliker
  • 1 laurbærblad
  • 1 tsk timian
  • 10 hvide peberkorn
  • 1 tsk hvidvinsedike
  • 2 spsk sukker
  • Grøntsager:
  • 1 pastinak eller persille
  • ¼ savoykål
  • 1 broccolikvist
  • 2 gulerødder
  • Tilbehør:
  • kartoffelmos med variationer
  1. Dagen før: Bland salt og sukker. Gnid kødet med blandingen, og lad det trække natten over i køleskabet. Bland ingredienserne til lagen, kog den op, og stil også den i køleskabet.
  2. Næste dag tages kødet op. Lad det afdryppe på et stykke køkkenrulle, og sigt lagen.
  3. Skær alle grøntsagerne i grove tern. Kom lagen i en gryde eller sauterpande, kog grøntsagerne 6-8 min. heri. Kom kødet i. Læg låg på, og kog det op. Lad det koge i 2 min., og tag gryden fra varmen. Kød og grøntsager skal herefter trække i ca. 8 min. Smag til med salt og peber.

Kilde: Levnedsmiddelstyrelsen: "Let Nok", 1994 – Rasmus Bo Bojesen

 

 

Birthe's Madside