Birthe's Madside

 

Lyssej spækket med hellefisk
4 personer
  • 600 g filet af lyssej eller mørksej eller torsk
  • 2 skiver hellefisk
  • 1 fiskebouillonterning opløst i ½ liter vand
  • 1 tsk gurkemeje
  • Sovs:
  • 2½ dl væde fra dampningen
  • 1 dl A38 eller syrnet fløde 9%
  • 1 spsk majsstivelse
  • citronsaft
  • salt
  • peber
  • Tilbehør:
  • ristede tomater
  • ris kogt med soya og champignon
  1. Spæk sejfileterne med hellefisk i mindre stykker ved at stikke dem ind med spidsen af en kniv. Drys med peber. Kog vand, bouillon og gurkemeje sammen i en bredbundet gryde. Damp fisken heri i ca. 5 min. Tiden varierer efter filetens tykkelse. Tag fisken op, og hold den varm.
  2. 2½ dl kogefond jævnes med A38 eller syrnet fløde og majsstivelse rørt sammen. Lad det koge 3-5 min. Smag til med salt, peber og citronsaft. Læg fileterne op i et fad, og hæld den varme sovs over.
  3. Serveres med halverede tomater, ristet på en hed pande, samt ris kogt med 2 spsk soya og 150 g champignon i tynde skiver.

NB: Fisken kan også spækkes med udvandede ansjosfileter.

Kilde: Levnedsmiddelstyrelsen: "Let Nok", 1994 – Rasmus Bo Bojesen

 

 

Birthe's Madside