Birthe's Madside

 

Spaghetti Bolognese 3
4 personer

Denne kødsovs forener børnenes forventninger til en traditionel ret med de voksnes ønsker om mere smag.

  • 400 g hakket oksekød (max 12% fedt)
  • 1 spsk olie
  • 2 løg (ca. 200 g)
  • 2 fed hvidløg
  • 2 gulerødder (ca. 200 g)
  • ¼ selleri eller 3-4 stilke bladselleri
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk timian
  • 1-2 spsk eddike f.eks. balsamico-eddike
  • 2 dåser flåede tomater
  • salt
  • peber
  • 300 g spaghetti
  1. Opvarm olien i en gryde eller sautérpande, og svits kødet let, så det netop ændrer farve,
  2. Pil og hak løg og hvidløg. Skræl gulerødder og selleri og skær dem i terninger.
  3. Kom grøntsager og krydderurter i gryden, og svits videre et par min. Tilsæt eddike og herefter tomater. Tilsæt salt og peber, og lad retten simre uden låg i ca. 10-15 min.
  4. Kog spaghettien, og smag kødsovsen til med salt og peber.

Tip: Lav dobbelt portion, og gem den ene portion til næste dag, hvor kødsovsen f.eks. kan bruges til lasagne, mousaka eller dækkes til med et lag kartoffelmos og gratineres i ovnen. Eller frys den ene portion ned - så har I altid ordentlig mad i huset.

Kilde: Levnedsmiddelstyrelsen: "Let Sovsen, Jensen!", 1995 - Madskribenterne Marianne Kastberg og Karen Hare

 

 

Birthe's Madside