Birthe's Madside

 

Spinattoppe
5-6 stk.

Gode som forret sammen med brød og tynde skiver røget hellefisk, torsk el. laks. Kan også bruges til kød i stedet for flødestuvet spinat.

  • 1 pakke frossen, helbladet spinat (450-500 g)
  • 200 g hytteost
  • 2 æg
  • 1 dl mælk
  • ½ tsk salt
  • peber
  • revet muskatnød
  • lidt smør
  • 5-6 små portionsforme
  1. Tø spinaten op i en gryde med lidt vand ca. 10 min. Hæld spinaten ud i et dørslag, pres vandet ud, og hak spinaten groft. Pisk hytteost, æg, mælk og krydderier sammen. Vend spinaten i, og hæld den i de smurte forme.
  2. Bring lidt vand i kog i en bredbundet gryde, og sæt formene i. Damp dem under låg ved svag varme.
  3. Spinattoppene skal have ca. 25 min. Mærk om de føles faste ved et let tryk. Løsn dem i kanten, og vend dem ud.

Kilde: Levnedsmiddelstyrelsen: "Let Nok", 1994 – Susanne Palmqvist

 

 

Birthe's Madside