Birthe's Madside

 

Stegt laks provencale
4 personer
  • ca. 300 g laksefilet med skind, befriet for ben
  • 2 store løg
  • 8 modne tomater
  • 2 spsk olivenolie
  • evt. frisk timian eller rosmarin
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille bundt persille
  • salt
  1. Laksefileten skrabes for skæl; det gøres bedst med en paletkniv eller en gammeldags grydesvamp (ren og ny naturligvis). Fileten deles i 4 stykker, tørres og lægges til side.
  2. Løgene skrælles og skæres i store tern. Tomaterne skæres i tern ligesom løgene. Løgene sauteres møre i 1 spsk olivenolie. Når de er møre tilsættes tomater og evt. timian eller rosmarin. Koges lidt ind og smages til med presset hvidløg. Ved servering drysses med hakket persille.
  3. Inden servering steges laksestykkerne ved god varme i 1 spsk olivenolie, men kun på skindsiden. Pas på, de ikke hænger fast. Laksen er klar til servering, når den er gennemstegt, også på toppen. Lakseskindet bliver sprødt som flæskesvær. Drys med lidt fint salt.

Serveres som forret med brød eller som hovedret med ris eller pasta.

Kilde: Levnedsmiddelstyrelsen: "Let Nok", 1994 – René Bolvig

 

 

Birthe's Madside