Birthe's Madside

 

Torskefilet med pikante grønsager
4 personer
  • 2 torskefileter (i alt 600 g)
  • 4 stængler bladselleri
  • 2 gulerødder
  • 15 g smør
  • ½ tsk karry
  • 75-100 g flødeost, f.eks. Philadelphia Light
  • 1 squash
  • salt
  • peber
  • lidt olie til pensling
  • Tilbehør:
  • løse ris eller små kartofler med persilledrys.
  1. Rens torskefileterne, og læg dem i et ovnfast fad. Drys med salt og peber. Snit bladsellerien i meget tynde skiver, og riv gulerødderne groft. Smelt smørret, og svits karryen heri. Kom grøntsagerne i, og lad dem simre 5 min. Tag gryden fra varmen, og rør flødeosten i. Fordel blandingen på fisken. Skær squashen i meget tynde skiver og læg dem taglagt på fisken som skæl. Pensl med olie, og drys med salt.
  2. Sæt fadet midt i en varm ovn ved 200° i 20-30 min. Let på et par af "skællene", og se om fisken er hvid og fast.

Kilde: Levnedsmiddelstyrelsen: "Let Nok", 1994 – Susanne Palmqvist

 

 

Birthe's Madside