Birthe's Madside

 

Tyrkiske brød
12 stk.
  • 25 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 æg
  • 2 spsk olie
  • ca. 500 g mel
  • Pensles med:
  • 1 æg pisket sammen med 1 dl yoghurt og 1 spsk olie
  • Til drys:
  • sesamfrø, tørrede krydderurter eller revet ost.
  1. Gær, vand, sukker, salt og olie piskes godt sammen. Melet tilsættes, og dejen æltes færdig. Den hæver tildækket og lunt i 45 min.
  2. Del dejen i 12 stykker, og form hvert af dem til en bolle. Bollerne trykkes meget flade (mindre end 1 cm) og lægges på plader med bagepapir. Dæk med plastfolie, og lad brødene hvile i 10 min.
  3. Brødene trykkes endnu mere flade med fingerspidserne. De pensles tykt med yoghurtblandingen. Drys med sesamfrø el. lign. Bages 10-12 min. ved 250° højt i ovnen.

Kilde: Levnedsmiddelstyrelsen: "Let Nok", 1994 – Karen Have

 

 

Birthe's Madside