Birthe's Madside

 

Ål, pocheret med timiantomat
4 personer
  • 500 g ål (flået og udbenet)

  • 1-2 persillerod

  • 3 tomater

  • 6-8 blade frisk basilikum

  • 10-12 blade frisk estragon

  • 4 dl tør hvidvin

  • 1 skalotteløg

  • 60 g usaltet smør

  • salt

  • friskkværnet hvid peber

Ålen skæres i stykker (ca. 8 cm) krydres med salt og peber Persilleroden skrælles og skærs i ½ cm skiver - på langs. Tomaterne skoldes og flås, kernerne udtages. Skæres i tern, der smages til med de hakkede basilikumblade. Persilleroden svitses kort i 1 spsk smør i en dub pande. Ålestykkerne lægges på og vinen hældes ved. Damper forsigtigt mør, under låg. Ålen anrettes på persilleroden - på tallerkner. Hver suppleret med en skefuld basilikumtomat. Finthakket løg tilsættes lagen som reduceres til 1/3. Piskes op med kolde smør klumper, tilsættes esdragon, smages til og kommes over fisken.

Kilde: Kim Rasmussen Frost

 

 

Birthe's Madside