Birthe's Madside

 

Belgisk muslingesalat
Salat 4 personer
  • ½ kg nye kartofler
  • 2 løg
  • 24 store muslinger
  • 150 g mayonnaise
  • citronsaft
  • sennep
  • hakket cornichoner
  • hakket purløg
  • hakket persille

Kartoflerne koges og skæres i skiver. Skyl muslingerne og skrub dem i tre hold vand - evt. åbne muslinger kasseres. En stor gryde med en smule vand bringes i kog. Styrt muslingerne i, læg låget på og rør rundt eller ryst for at fordele varmen. Muslingerne er klar efter 8 - 10 minutter. Pil dyrene ud. Kassér evt. lukkede skaller. Smag mayonnaisen til med citron, sennep, cornichonner, purløg og persille. Læg skiftende lag af løgringe, kartofler, mayonnaise og muslinger i en skål. Serveres med en kølig porter.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

John Erik Hansen 02-01-1996.

 

 

Birthe's Madside