Birthe's Madside

 

Blåmuslinger i fennikelbouillon
4 personer
  • 500 g blåmuslinger
  • 1 l vand
  • 1 laurbærblad
  • ½ spsk hvide peberkorn
  • 1 kvist timian
  • 1 persillerod
  • 2 stk fennikler
  • 1 porre (det hvide)
  • 1 gulerod
  • ¼ dl hvidvin (tør)
  • 75 g selleri
  • 4 skalotteløg
  • 1 bundt persille
  • Tilbehør:
  • lune flütes

Muslingerne ordnes under koldt rindende vand, og de skrubbes godt. De åbne muslinger kasseres og "skægget" fjernes ved de andre. Lægges på køl til de skal bruges. Hæld vandet i en gryde . Tilsæt laurbærbladet, timian og peberkorn. Den ene fennikel og det ene løg vaskes og lægges hele i. De andre grønsager renses og skæres i små stykker og koges i vandet i ca. 20 minutter. Tag derefter fenniklen og løget op af bouillonen. Den sidste fennikel særes i tynde strimler og sauteres i lidt olie. Muslinger kommes ved og hvidvin hældes over og et låg lægges på. De dampes i ca 3-4 minutter. De tages op, og de uåbnede kasseres. Muslingerne tages ud af skallerne – et par stykker kan du lade blive i for pyntens skyld. Fennikelbouillonen sies gennem en fin sigte og hældes tilbag i gryden og koges op. Du kan evt. reducere den en smule for at få en kraftigere smag. Ved servering kommes muslingerne i samt den sauterede fennikel og suppe drysses med hakket persille. Giv brød til.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 4

 

 

Birthe's Madside