Birthe's Madside

 

Bourgognesild
  • 6-8 matjesfileter
  • 5 løg
  • ¼ l bourgogne rødvin
  • ¼ l eddike
  • 200 g sukker
  • 5 sorte peberkorn
  • 2 hele nelliker
  • 4 enebær
  • 1 lille stykke ingefær
  • ½ tsk sennepskorn
  • 2 laurbærblade

Udvanding i 1 time. Matjesfiletterne udvandes alt efter hvor salte de er.

Løgene pilles og skæres i ringe. Rødvin, eddike , sukker og krydderier koges indtil sukkeret er helt opløst. Løgringe tilsættes og koges med ved svag varme i 5 minutter. Marinaden afkøles helt og matjesfiletterne lægges i lagen - sildefileterne skal være helt dækket af lagen. Sildene sættes i køleskab og trækker i mindst 2 døgn.

 

 

Birthe's Madside