Birthe's Madside

 

Camarones con almendras, rejer med mandler
Mexicansk, fisk 6 personer
  • 400 g rejer, nykogte... eller fra dåse
  • 350 g aspargeshoveder
  • 1 lille glas pim. fyldt oliven, grønne
  • 2 spsk olivenolie
  • 4 forårsløg
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 citron
  • 1 nip sukker
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk peber, friskkværnet
  • 3 spsk tomatketchup
  • 2 stænk Worcestershiresauce
  • 2 stænk tabascosauce
  • 75 g mandelflager
  • 6 salatblade

Hak løgene fint, skær salatbladene i strimler og pres citronen. Hvis der bruges dåserejer skal de stilles til afdrypning. Det samme gælder aspargeshovederne. Væden fra begge dåser skal gemmes. Skær de fyldte oliven i skiver. Varm olien på en pande og svits løgene i 3 min. Så tilsættes væden fra rejer og asparges samt tomatpuré, citronsaft, sukker, salt, peber, tomatketchup, Worcestershiresauce og Tabascosauce. Rør godt rundt og lad blandingen simre sagte i 5 min. Så tages panden af blusset, og rejer, mandelflager og olivenskiver røres i, efter at der er taget lidt af hver del fra til pynt. Bland alt godt og stil det til afkøling. Inden retten serveres fordeles salatstrimlerne på 6 tallerkener. Herover arrangeres rejeblandingen, og retten pyntes med olivenskiver og aspargeshoveder plus et par rejer.

Kilde: Lars Olesen

 

 

Birthe's Madside