Birthe's Madside

 

Cebiche (Peruansk Marineret Havbars)
4 personer

Glimrende til forret. Der er nærmest tale om en peruansk udgave af marineret sild.

Fisken hverken koges eller steges. I stedet består processen af en tilberedning i limesaft.

Jeg har ikke kunnet finde en ordentlig oversættelse på fisken. Oprindeligt tilberedes retten af fiskearten Bonito, eller Corvina, der i min engelskordbog oversættes til henholdsvis "Bonito" (!) og "Sea Bass" eller "Croaker".

  • 1 kg fileteret fisk, skåret i terninger 2 x 2 cm
  • mindst 1 stort rødt løg, skåret i tynde halvcirkel-skiver
  • salt
  • peber
  • ¼ liter limesaft
  • 1 frisk, hakket chili (eller mere efter behag)
  • 1 spsk frisk, hakket koriander
  • 2 mellemstore kogte batat (Sweet Potato), skåret i 1.5 cm skiver
  • 2 mellemstore majskolber, helst meget friske, lige modnede - kog aldente og fjern majsene fra kolben
  • et par salatblade

Vigtigt: Anvend INGEN metalredskaber, metalbakker, metaltallerkener, eller noget andet af metal. Brug en relativ dybe men fladbundede forme af glas eller plastic og plastic- eller træske.

Skær fisken i terninger a 2 x 2 cm. og placer i tilberedningsbakken. Tilsæt salt, peber og limesaft. Bland forsigtigt. Lad hvile en halv times tid, så limesaften kan udøve sin tilberedende effekt. Tilsæt chili og løg. Rør rundt. Lad hvile endnu en halv times tid.

Anvend en anden glas- eller porcelænbakke til servering. Dekorér denne bakke med salatblade. Lav en "bund" af majs og batat (sweet potato). Hæld fiskemassen fra tilberedningsbakken over serveringsbakkens majs/batatbund. Strø koriander over og server.

Servering: Som forret med miniflüte, helst ekstra saltede, eventuel med ekstra chilidip. Hvidvin kan drikkes til, men peruanerne nyder som oftest at tage en "Pisco Sour" dertil, som er Pisco (snapselignende alkohol) med kanel, limesaft, pisket æggehvide, sukker, knust is, og en særlig likør Amargo de Angostura.

 

 

Birthe's Madside