Birthe's Madside

 

Cebiche, marineret fisk
Mexicansk, fisk, appetizers 8 personer
  • 450 g torsk eller kullerfilet
  • 1 mellemstort løg i tynde skiver
  • 1 saft af appelsin
  • 5 saft af limefrugt eller citron
  • 4 spsk olivenolie
  • 3 spsk tomatketchup
  • 1 tsk Worcestershiresauce
  • ½ tsk tørret oregano
  • ½ tsk salt
  • 1/4 tsk friskkværnet sort peber
  • 3 dl Salcita de Jitomate
  • Pynt:
  • avocadoskiver

Fjern omhyggeligt små ben i fiskefileterne, og skær dem i mundrette stykker. Læg stykkerne i et dybt fad sammen med løgskiverne. Hæld friskpresset appelsin- og lime- eller citronsaft over og sørg for, at al fisken er rigeligt dækket. Læg låg eller alufolie over, stil fadet i køleskabet og lad fisken marinere natten over eller minimum 3 timer. 1 time før retten skal serveres, tilsættes de øvrige ingredienser. Rør godt rundt og lad retten marinere videre til den skal spises. Fisken vil være blevet "kogt" i den syreholdige frugtsaft og skal være hvid, ikke gennemsigtig. Den marinerede fisk serveres kold, evt pyntet med avocadoskiver og med små crackers til.

Kilde: Lars Olesen

 

 

Birthe's Madside