Birthe's Madside

 

Dampet laks med tatar
4 personer
  • 4 laksestykker
  • lidt smør
  • ½ dl hvidvin
  • vand
  • salt
  • peber
  • Tatar:
  • lakserester i små terninger
  • 1 spsk finthakket æg
  • 1 tsk dijonsennep
  • saft af ½ citron
  • 1 spsk hakket dild
  • salt
  • peber
  • Pynt:
  • stenbidderrogn
  • Dressing:
  • 1 lille bæger creme fraiche 18 %
  • lidt citronsaft
  • salt
  • peber
  • dild

På hvert af laksestykkerne skæres lidt fra til tataren. Et ildfast fad smøres og heri sættes laksen, som krydres, og hvidvin samt lidt vand hældes ved. Dampes i ca. 12 minutter ved 180 grader.

Tatar: Lakseretser skæres i små terninger og blandes med de øvrige ingredienser. Stil det koldt til laksen skal serveres. Den færdigdampede laks anrettes med lidt af tataren, som lægges ovenpå, og der pyntes med lidt stenbidderrogn. Bland ingredienserne til dressingen. Ud over dressingen kan der serveres salat og brød.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 4

 

 

Birthe's Madside