Birthe's Madside

 

Dybstegt fisk med sur-sød sauce
Fisk, kinesisk 4 personer ?
  • 500 g renset fiskefilet (eller andet)
  • 1 æg
  • ½ l olie
  • 1 spsk kartoffelmel
  • Endvidere:
  • 1 løg, skåret i skiver
  • ½ grøn peberfrugt, i store tern
  • ½ rød peberfrugt, i store tern
  • 2 ringe henkogt ananas i - mundrette stykker
  • Sauce:
  • 50 g eddike
  • 50 g vand
  • 50 g sukker
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 spsk kartoffelmel
  • ½ l olie
  1. Skyl fiskefileterne, og dup dem tørre med køkkenrulle. Skær fileterne ud i store flader. Vend dem først i det sammenpiskede æg og derefter i kartoffelmelet. Ryst overskydende mel af, og steg fileterne i den hede olie i en wok, til de er gyldne. Tag dem op med en hulske, og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
  2. Tøm wokken for olie, men gem 2-3 spsk, og varm den op igen. Svits det skiveskårne løg, peberfrugter og ananas et par minutter i olien.
  3. Rør ingredienserne til saucen sammen i en skål. Kom saucen i wokken og bring den i kog under omrøring. Tilsæt fiskefileterne og vend dem forsigtigt, mens de varmes igennem, så saucen fordeler sig jævnt over alle ingredienserne.

Kilde: Mark Nymann Glyholt

Martin Koch Villefrance, 28/2-96.

 

 

Birthe's Madside