Birthe's Madside

 

Farseret rødtunge med hvidvinssauce
6 personer
  • 3 friske rødtunger i fileter (12 kvarte fisk)

  • 300 g friske laksefileter

  • salt

  • peber

  • 250 g spinatblade

  • 4 dl fiskebouillon

  • 2½ dl tør hvidvin

  • 100 g smør

  • 1-2 tsk tørrede tyrkiske røde peberkorn

Skær laksekødet i tynde stykker og krydr både det og rødtungefileterne let med salt og peber. Lad det trække i 15 minutter. Damp spinaten under låg i 2-3 minutter med det vand der hænger ved. Hæld den i et dørslag til afdrypning og læg den i bunden af et ovnfast fad. Derpå lægges først 6 kvarte rødtunger, så laks og til sidst resten af rødtungerne. Bring fiskefond i kog sammen med hvidvin. Tag gryden af og pisk smørret i lidt efter lidt. Når saucen er cremet, hældes den over fisken. Dæk fadet med folie og stil den i ovnen ved 200 grader på næstnederste rille. Skru straks ned til 150 grader og lad fisken pochere i 40 minutter. Sluk og lad den trække i 20 minutter i den slukede ovn. Drys med tørrede peberkorn og server fiskefadet rygende varm.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside