Birthe's Madside

 

Fiskechowder
4 personer

Tilberedningstid: 35 min.

  • 1 spsk olie

  • 2 fed hvidløg - presset

  • 1 løg i skiver

  • 1 rød peberfrugt i tern

  • 2 dåser flåede tomater

  • 2 spsk konc. tomatpuré

  • 1 tsk stødt koriander

  • 2 laurbærblade

  • 1 spsk hvidvinseddike

  • 1/4 l vand

  • 800 g kartofler

  • 400 g torske- eller lyssejfilet

  • 150 g jomfruhummerhaler

  •  

  • Tilbehør:

  • citronbåde, klippet purløg og creme fraiche

  1. Hvidløg og løg svitses et par minutter i olien i en tykbundet gryde og peberfrugten tilsættes og der steges endnu et par minutter.

  2. Flåede tomater, tomatpuré, koriander, laurbærblade, hvidvinseddike og vand tilsættes. Giv det hele et opkog, og skru ned til svagt blus.

  3. Kartoflerne skrælles og skæres i tern (ca. 2x2cm) og kommes i gryden. Det hele koges i 15 min.

  4. Torsken skæres i tern (ca. 2x2cm) og kommes i gryden. Det hele koger videre i 5 min.

  5. Hummerhalerne tilsættes, og retten koger endnu 5 min. Smages til med salt.

Serveres varm i dybe tallerkener med citronbåde, purløg, creme fraiche og evt. flutes.

Kilde: Ernærings- og husholdningsøkonom Karin Andresen, Forbrugerrådet

 

 

Birthe's Madside