Birthe's Madside

 

Fiskedeller med dyppelse
Ca. 10 stykker
  • 150 g lyssej

  • 150 g laks

  • 2 æggehvidder

  • 1 fintrevet skalotteløg

  • 2 spsk fløde eller mælk

  • 1 moset kartoffel eller 1½ tsk kartoffelmel

  • salt

  • peber

  • lidt rasp til at samle farsen med om nødvendigt

  • evt. hakkede krydderurter

  • 1 spsk smør

  • 1 spsk olivenolie

  •  

  • Dyppelsen (2 dl):

  • 1 dl pickles

  • 1 tsk karry

  • 2-4 finthakkede cornichoner

  • 1 spsk kapers

  • ½ dl god mayonnaise

  • salt

  • peber

Den grofthakkede fisk samles med æggehvider, løg, krydderurter, fløde og kartoffel, smages til med salt og peber og tilsættes evt. lidt rasp. Stilles lidt køligt i ½ time. Steges i olie og smør i ca. 10-12 minutter i alt og vendes jævnligt, så de bliver tilpas runde i faconen.

Dyppelse: Dyppelsen røres sammen og sættes på køl. Den medbringes separat i en lille boks.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside