Birthe's Madside

 

Fiskefilet'er med krydderurtesauce
Fisk, hovedret 6 - 8 pers.
  • ½ kg Rødspætte- eller Rødtungefilet
  • 4 spsk hakkede zittauerløg
  • 25 g smør
  • 3 dl tør hvidvin
  • 1 dl vand
  • 1 tsk groft salt (1-2 tsk)
  • ½ l piskefløde
  • 3 spsk hakket dild
  • 3 spsk hakket persille
  • 2 spsk klippet purløg
  • 2 spsk karse
  • evt. Citronsaft
  • Tilbehør:
  • Flüte

Fold fiskefilet'erne sammen på langs med skindsiden indad. Damp løgene klare i smør. Læg fiskefilet'erne ovenpå løgene. Hæld hvidvin og vand ved. Drys salt over og lad filet'erne dampe under låg ca. 5 min. Tag filet'erne op og hold dem varme i serveringsfadet. Kog fiskesuppen ind ved stærk varme uden låg til der er ca. 1 dl tilbage. Tilsæt piskefløde og lad saucen koge ind til den er jævn. Tilsæt krydderurter og smag til med salt og evt. Citronsaft. Hæld saucen over fiskefilet'erne.

Kilde: Karolines Køkken 1

Martin Koch Villefrance, 7/8-95.

 

 

Birthe's Madside