Birthe's Madside

 

Fiskefilet med grøntsager
Hovedret, Fisk - Personer: 4
  • ½ kg Fiskefilet, f.eks. rødspætte
  • 1½ spsk Citronsaft
  • 1½ spsk Vand
  • ½ tsk groft Salt
  • Friskkværnet peber
  • 10 små kviste Citronmelisse
  • Grøntsager:
  • 25 g Smør
  • 2 Porrer i tynde ringe
  • ½ Agurk i stave
  • 1 dl Piskefløde
  • 2 Gulerødder i tynde stave
  • 2 spsk friskhakket Citronmelisse
  • 1 tsk groft Salt
  • friskkværnet Peber

Halvér fileter'ne på langs. Pisk citronsaft, vand, salt og peber sammen, og hæld det over filet'erne. Lad dem stå i ca. 20 min. Rul filet'erne sammen omkring en kvist citronmelisse fra den spidse ende og med skindsiden indad. Smelt smørret i en stor pande. Svits heri porrer, agurk og gulerødder i ca. 1 minut. Tilsæt den hakkede citronmelisse. Stil fiskerullerne ned mellem grøntsagerne. Drys med salt og peber og hæld fløden ved. Damp retten under låg ved svag varme i ca. 10 min. Servér med groft brød.

Kilde: Karolines Køkken 3

Andre Dewald, 21 Oct 93

 

 

Birthe's Madside