Birthe's Madside

 

Fiskefilet på sølvbede

En særdeles lækker måde at tilberede et par gode fileter af mørk-eller lyssej, torsk, havkat, lange - evt. blandet. Blad- eller sølvbederne samler smagen op på en særdeles raffineret måde.

I et ildfast fad lægges stykker af bladbede (2 gange 10 cm). Fadets størrelse afgøres af fileternes, da disse skal dække grønsagerne. Der kan også bruges porrer eller bladbeder. En god variation er skiver af Belle de Boskoop æbler. Samtidig røres over svagt blus en sovs af en portion hvidløgsost spædet op med lidt fløde. Der tilsættes saffran efter smag - eller et andet krydderi efter egen smag. Smag til med salt og tilfør gurkemeje, så sovsen får en lækker gul farve. Hæld sovsen over fisken. Dæk evt. med blade fra sølvbederne - ellers med staniol. Sæt i 200 grader varm ovn.

Servering: Smager godt med brune ris eller kartofler

Kilde: Mogens Kruse

 

 

Birthe's Madside