Birthe's Madside

 

Fiskefondue
4 personer

Det meste kan forberedes i forvejen.

  • 300 g rødspættefileter, ikke for store
  • krabbepinde eller store rejer
  • 300 g fersk laksefilet skåret i store tern
  • indholdet af 1 dåse muslinger
  • rejer, ca 600 g med skal
  • 150 g friske champignoner
  • Bouillon:
  • 5 dl fiskebouillon (terning)
  • 4 dl hvidvin, ikke sød
  • Serveres med:
  • brød
  • smør
  • salat

På hver af rødspættefileterne lægges enten et lille stykke krabbepind- optøet eller 2-3 rejer. Fisken rulles sammen med lidt citronsaft, salt og dild. Sæt en tandstikker i rullen. Desuden har de i små skåle afdryppede muslinger, rejer, terninger af rå laks uden ben og skind samt velrensede champignoner i tykke skiver. Alt parat i køleskabet. Bouillon varmes i en gryde, smages til, evt. med lidt krydderurter som esdragon, hældes i fonduegryden, der sættes over etfyrfad, der holder gryden varm. Med fonduegaffler tager hver, hvad de gerne vil have, og sætter det på gafflen, og varmer det i bouillonen. Giv brød og smør samt en salat til.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 4

 

 

Birthe's Madside