Birthe's Madside

 

Fiskefriadeller
4 personer

Arbejdstid: 30 minutter

Stegetid: Ca. 10 minutter

ikke fryseegnet

  • ½ kg filet af torsk eller sej

  • 1 lille løg

  • 2 spsk kartoffelmel

  • 2 spsk hvedemel

  • 3 æggehvider

  • 1 dl mælk

  • 1 dl piskefløde

  • 1 tsk salt

  • en anelse hvid peber

  • fedtstof til stegning

Skær fiskekødet i mindre stykker og kør det gennem kødmaskinen med pillet delt løg. Rør kartroffelmel og hvedemel i og tilsæt æggehviderne. Rør mælk og fløde i lidt ad gangen. Krydr farsen med salt og peber. Smelt fedtstoffet på en pande. Tag panden fra varmen, mens frikadellerne formes med en ske og sættes på panden. Steg frikadellerne ved meget svag varme – sørg for, der ikke dannes hurtig skorpe, så falder frikadellerne sammen til flade kager, når de tages af panden. De skal steges 5-6 minutter på hver side.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside