Birthe's Madside

 

Fiskefrikadeller med krydderurter
  • 600 g torskefilet

  • salt

  • peber

  • hvid peber

  • 3 æg

  • 3 dl piskefløde

  • 100 g fersk laks eller havørred, små tern.

  • ½ dl hakkede, friske krydderurter (dild, persille, citronmelisse)

  • smør/olie

  • 6-8 porrer

  • smør/margarine

  • karrysovs med løg og æbler

Hak fiskekødet groft og rør det med salt og peber. Rør de sammenpiskede æg og fløden i lidt ad gangen. Bland laksetern og krydderurter i farsen. Lad farsen hvile, tildækket ca. 1/2 time. Rens og smørdamp porrerne. Tilbered karrysovs med løg og æbler. Steg fiskefrikadellerne i smør og lidt olie ca. 5 min. på hver side, til de er lysebrune.

Servering: Retten serveres varm med porrer og karrysovs.

Kilde: Nordisk Madkultur - Kostpædagog Birgit Østergaard

 

 

Birthe's Madside