Birthe's Madside

 

Fiskegratin
4-6 personer
  • 750 g fiskefars
  • 1 lille løg
  • salt
  • peber
  • 1 lille selleri
  • 3 porrer
  • 3 gulerødder
  • 50 g smør
  • Gratinsovs:
  • 50 g smør
  • 3 spsk mel
  • ca. 3 dl mælk
  • 3 æg
  • persille
  • rasp
  • smørklatter

Bland fiskefarsen med revet løg, salt og peber. Skræl selleri, del den i terninger og kog dem knap møre i letsaltet vand. Skræl gulerødder og skær dem i skiver. Skyl porrerne og skær dem i ringe. Smelt fedtstoffet og lad gulerødder og porrer snurre heri. Læg selleri i bunden af et smurt, ovnfast fad. Læg halvdelen af fiskefarsen ovenpå og herover gulerødder og porrer. Dæk med resten af fiskefarsen. Smelt fedtstofffet til gratinsovsen, rør melet i og spæd med mælken. Lad sovsen koge igennem og smag til med salt og peber. Legér sovsen med æggeblommer. Pisk hviderne meget stive og fold dem i sovsen med let hånd. Bland hakket persille i gratinsovsen og hæld den over fiskefarsen og grønsager. Sigt et tyndt lag rasp over og kom smørklatter øverst. Stil fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 1

 

 

Birthe's Madside