Birthe's Madside

 

Fiskegryde

Græsk fiskegryde ca. 500 f.kr. Fra kogebog af Archestratos, citeret af Athenaeus.

  • fileter fra hundehajens bug
  • karvefrø
  • salt
  • gul olie
  • sauce
  • kryderier
  • tør karve
  • duftende blade

I byen Torone skal du købe fileter fra hundehejens bug, drysse karvefrø og lidt salt over og stege.

Kom intet andet på, min ven, bortset fra lidt gul olie. Men efter at den er stegt, kan du tage sauce og alle de krydderier der hører til.

Uanset hvad du har i gryden, må du ikke blande vand fra en hellig kilde eller vineddike, hæld bare noget olie over og tør karve og nogle duftende blade.

Kog over varme gløder uden flamme og rør forsigtigt så det ikke bliver svedet.

Kilde: GASTRONOMI, Til bords med historien af Henry Notaker - Jørgen Eyde

 

 

Birthe's Madside