Birthe's Madside

 

Fiskekarry (ikan kari)
Fisk 4 personer
  • 800 g fiskefilet
  • 1 citron
  • 2 spsk olie
  • 2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk knust koriander
  • 1 tsk gurkemeje
  • Frisk ingefær, 5cm - (eller ½ tsk ingefærpulver)
  • ½ tsk knust, rød peber
  • 3½ dl kokosmælk
  • 400 g flåede tomater
  • Salt - friskkværnet peber

Marinér fisken en time i halvdelen af citronsaften. Ophed olien i en kasserolle eller wok og svits de knuste hvidløg og skivede løg til de tager farve. Tilsæt koriander, gurkemeje, reven ingefær eller - pulver og chilien - uden frø - og svits ét minut. Tilføj fisken i tern på et par cm. Pres resten af citronsaften over og rør godt. Hæld kokosmælken ved, tilføj tomaterne. Rør godt - og smag til med salt og peber. Når fiskekødet er hvidt, er retten serveringsklar - knapt et kvarter. Servér løse ris og agurkeskiver til.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

John Erik Hansen 05-03-1996.

 

 

Birthe's Madside