Birthe's Madside

 

Fiskepostej med gulerodssauce
Fisk 4 personer
  • Fiskefars:
  • 1 dl mælk
  • 2 æg
  • 1 zittauerløg
  • 1½ dl små persillekviste
  • 1½ dl små dildkviste
  • 3 spsk hvedemel
  • 3 spsk kartoffelmel
  • 500 g sejfilet/torskefilet i mindre stykker
  • 1 tsk groft salt
  • Friskkværnet peber
  • 250 g rødtungefilet til fyld
  • Gulerodssauce:
  • 100 g kvark naturel
  • 2½ spsk hvedemel
  • 4½ dl fiskebouillon
  • 2 spsk groft hakket zitauerløg
  • 2 groftrevne gulerødder
  • 25 g smør
  • 1½ tsk groft salt
  • ½ tsk tørrede rosa peberkorn
  • Pynt:
  • Groftrevet gulerødder
  • Tilbehør:
  • Kartofler og broccoli

Bagetid: Ca. 1 time ved 175°

Fiskefars: Kom ingredienserne til fiskefarsen i en foodprocessor/hurtighakker i nævnte røkkefølge. Hak dem ved hurtigste hastighed i 10-15 sek. Farsen skal være sammenhængende. Lad den stå tildækket og koldt ca ½ time. Halver rødtungefileterne på langs. Fordel fiskefars og rødtunge fileter lagvis i en smurt ovnfast form, ca 1½ liter. Start og slut med fiskefars. Dæk formen med låg eller alu-folie og bag rettern midt i ovnen.

Gulerodssauce: Rør kvark og mel sammen og rør fiskebouillonen i lidt efter lidt. Svits løg og gulerødder i gyldent smør i en tykbundet gryde i ca. 5 min. Tilsæt kvarkblandingen, salt knuste peberkorn. Lad saucen kog ved svag varme og under låg i ca 10 min. Smag saucen til.

Tip: Fiskepostejen er også velegenet kold som fx forret (6pers) med fennikelsauce og flütes. Anret postejen i skiver på portionstallerkner. Pynt med letkogte gulerodsskiver, dild og lidt af saucen.

 

 

Birthe's Madside