Birthe's Madside

 

Fisker-pie
Hovedret, Mexikansk - Personer: 4
  • 700 g Kartofler i tern
  • 4½ dl Mælk
  • 50 g Smør eller Margarine
  • Salt & peber
  • 2 tsk Persille
  • 40 g Hvedemel
  • 175 g frosne Ærter
  • 100 g frosne løse Majs
  • 2 tsk friskhakket Dild
  • 400 g Tun i vand, afdryppet
  • 1 tsk reven Permeanost
  • 100 g Champignon i skiver
  • Pynt:
  • Friske krydderurter

Læg kartoflerne i en stor lav skål og tilsæt 1 dl. vand. Dæk med mikrobølgefilm og prik hul i overfladen. Kog i 10-12 min. på højste effekt til kartoflerne er møre. Hæld vandet fra og pisk kartoflerne til mos med 1/4 dl mælk, 15 g fedtstof og krydderier. Kom resten af fedtstoffet i en stor skål og smelt det i 40-50 sek. på højste effekt. Tilsæt løg og champignon og kog i 2 min. på højste effekt. Tilsæt melet og rør resten af mælken i lidt efter lidt. Kog i 4 min. på højste effekt, til det begynder at jævne. Rør rundt 2-3 gange under kogningen. Tilsæt ærter, majs, dild, persille og tunfisk. Rør rundt og kog i 5 min. på højste effekt. Kom det i et lavt, ovnfast fad, sprøjt kartoffelmosen ud over hele overfladen og drys med Parmesanost. Tilbered i 4-5 min. på højste effekt. Sæt retten under en opvarmet grill for at brune overfladen.

Kilde: Christian Phillip, 30 Jan 94

 

 

Birthe's Madside