Birthe's Madside

 

Fiskesuppe
Fisk, Suppe - Personer: 1
  • ½ kg Torsk med ben
  • 2 Søtunger eller rødtunger
  • 200 g Pil selv rejer
  • 10 g Smør
  • 1 l Vand
  • 2 ½ dl Tør hvidvin
  • 1 Løg
  • 1 Gulerod
  • 2 Stilke esdragon
  • 5 Hvide peberkorn
  • ½ ts Salt
  • 3 Kartofler
  • 2 Porrer
  • 1 Fennikel
  • 10 g Smør
  • 4 Tomater
  • 1/4 ts Safran
  • 1 Fed presset hvidløg
  • ½ ts SaltPeber

Fisken fileteres, skæres i terninger og stilles i køleskabet. Rejerne pilles. Fiskeben, skind og hoveder samt rejeskaller svitses i smør. Vand, vin, løg, gulerod, esdragon, peberkorn og salt tilsættes. Snurrer sammen i 20 min. Fiskefonden trækker 20 min. og sies gennem et klæde. Kartoflerne skrælles og skæres i terninger. Porrerne skæres i ringe. Fenniklen skæres i terninger. Grøntsagerne svitses i smør. Fiskefond tilsættes. Tomaterne skoldes, flås og presses igennem en sigte. Tomater, safran og hvidløg tilsættes. Snurrer sammen i 6 min. Fisketerningerne til sættes. Snurrer med yderligere 3 min. Rejerne vendes i. Smages til med salt og peber.

Tips: Man kan bruge mange andre slags fisk til denne suppe. F.eks. rødfisk, sej, pighvar, foreller m.v. Hvis man vil lave en hurtig udgave ud fra frossen fisk, kan der bruges fiskebouillon i stedet for fiskefond.

Kilde: Vinklub Nr. 1, november 1992. Andre Dewald, 06 Maj 93

 

 

Birthe's Madside