Birthe's Madside

 

Fisk i hvidvinssauce
Fisk 4 personer
  • 25 g smør
  • 2 finthakkede chalotteløg
  • 2½ spsk hvedemel
  • 1½ dl tør hvidvin
  • 1½ dl piskefløde
  • 1/4 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 rødtungefilet
  • 4 spsk revet grana
  • Tilbehør:
  • flütes

Smelt smørret i en tykbundet grude og svits løgene heri. Drys melet i og rør det godt sammen med løgene. Tilsæt hvidvin og fløde, lidt efter lidt, under omrøring. Kog saucen godt igennem ved svag varme. Smag den til med salt og peber. Fold rødtungefileterne sammen på tværs og læg dem i 4 flade, ovnfaste skåle (12 cm i diameter). Hæld vinsaucen over fisken og drys med grana. Gratiner retten midt i ovnen. ca 15 min. ved 225°.

Tips: Rødtungefileter kan erstattes af afdryppede muslinger fra dåse. 1 dåse ca. 265 g.

 

 

Birthe's Madside