Birthe's Madside

 

Fisk med valnødde-sauce
Fisk 4 personer
  • 1 kg rengjort torsk
  • 2 laurblade
  • 8 peberkorn
  • 100 g valnøddekerner
  • 3 fed hvidløg
  • edelsüss paprika
  • salt
  • 1 tsk pulveriserede korianderfrø
  • 4 små løg
  • 1 tsk pulveriserede kanel
  • 1 knspids pulveriseret kryddernellike
  • 6 spsk vineddike
  • saft af granatæbler eller frisk vindruesaft
  • friskkværnet peber

Skær fisken i portioner og læg den i en flad kasserolle med laurblade, peberkorn og saltvand nok til netop at dække fisken. Småkog i 12-15 minutter. Tag fisken fra og læg den til afkøling. Gem suppen. Knus eller blend nøddekærnerne med hvidløgene, paprika og salt. Tilsæt koriander og bland godt. Kom lidt suppe ved, så konsistensen bliver som tyk fløde. Kom saucen på panden, tilføj hakkede løg og kog ind i ca. ti minutter. Bland kanel, kryddernellike og peber med vineddike, saften af granatæbler eller druesaft og føj den til saucen. Kog videre i en halv snes minutter, før saucen hældes over fisken. Fisken kan evt. serveres med halve valnøddekerner og stilke af forårsløg som pynt.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

John Erik Hansen 05-03-1996.

 

 

Birthe's Madside