Birthe's Madside

 

Fjordreje-bisque
Rejer - Personer: 4
  • 500 g fjordrejer
  • 100 g kogte, pillede fjordrejer til garniture
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 lille, skrællet gulerod, -skåret fint
  • 1 lille, skrællet pastinak, -skåret fint
  • 1 lille rødløg, skåret fint
  • ½ rød peber, skåret fint
  • 3 fed hvidløg
  • 10 g frisk ingefær
  • 1/4 tsk paprika
  • 12 peberkorn
  • 1 spsk tomatpure
  • stilke af timian, persille,-basilikum og kørvel
  • ½ l tør hvidvin + ½ l vand eller ½ l fiskefond
  • ½ l piskefløde

Fjordrejer, grøntsager, hvidløg, ingefær, tomatpuré og paprika sauteres i olivenolie til det begynder at tage farve. En suppevisk bundet af krydderurtestilke kommes ved sammen med peberkorn. Hvidvin og vand hældes over. Koges under låg i 30 min. Blendes, kommes tilbage i gryden, bringes i kog og sigtes. Der skulle nu gerne være ca. 5 dl rejebisque, der smages til med salt. Herfra kan man fx lave suppe eller bavaroise. Hér handler det jo om suppe, så piskefløden hældes i bisquen, koges igennem, smages til og serveres i suppetallerkener - garneret med de pillede fjordrejer.

Kilde: Meyers køkken, 12. maj, Tekst TV, DR TV

 

 

Birthe's Madside