Birthe's Madside

 

Foreller i ovn
Fisk, hovedretter 4 personer
  • 4 foreler
  • 1 tsk groft salt
  • Friskkværnet peber
  • 250 g champignoner
  • 1 dl revet franskbrød
  • 1 finthakket løg
  • 100 g revet, mild danbo
  • 50 g smør
  • 2 dl tør hvidvin
  • Evt. jævning
  • Sovs:
  • 100 g smør
  • 2 spsk friskhakket persille
  • ½ tsk groft salt
  • Friskkværnet peder
  • Tilbehør:
  • Kartofler eller flütes

Skær hoved, hale og finner af forellerne. Skyl fiskene og udben dem, således at de hænger sammen i ryggen. Læg fikene helt udbredt med skindsiden nedad i et smørsmurt fad eller en bradepande. Drys med salt og peber. Rens champignonerne og skær dem i tynde skiver. Læg dem taglagt på forellerne. Bland franskbørd med løg og ost og fordel blandingen over champignonerne. Fordel smørklatterne henover, og hæld hvidvin ved. Stil fadet midt i ovnen, 250°, ca. 25 min.

Sovsen: Si væden fra fiskene op i en gryde og hold dem varme i ovnen. Pisk smørret og væden sammen ved svag varme og tilsæt persillen. Smag sovsen til med salt og peber. Kan evt. jævnes. Server sovsen straks sammen med fiskene.

Kilde: Karolines Køkken 2 / Henrik Holten 11/8 1995

 

 

Birthe's Madside