Birthe's Madside

 

Foreller kogt i ovn
Fisk, hovedret 4 personer
  • 4 portionsforeller (4-6)
  • 1 l vand
  • 2 spsk groft salt
  • 2 spsk eddike
  • 2 laurbærbæade
  • 20 hele peberkorn
  • 1 zittauerløg
  • 2 gulerødder
  • Tilbehør:
  • kartofler & hollandaisesauce
  • Hollandaisesauce med fløde:
  • 125 g smør
  • 1/4 l piskefløde
  • 4 æggeblommer
  • 1 tsk groft salt (½-1 tsk)
  • 2 spsk citronsaft

Ovntemperatur: 250g.

Kogetid i ovn: Ca. 30 min.

Læg forellerne side ved side i et ovnfast fad. Bring vandet i kog. Tilsæt krydderier samt gulerødder og løg, der er snittet på råkostjernet. Hæld kogelagen over forellerne. Dæk fadet med folie og sæt det på ovnristen midt i ovnen.

Hollandaisesauce med fløde: Bland det hele sammen i en tykbundet gryde. Bring det i kog ved svag varme under piskning, så er saucen færdig til at hælde op i et varm saucekande. Skal saucen holdes varm, er det bedst at sætte den i vandbad. Erstattes citronsaften med bernaiseessens og hakket persille, får man en lige så lækker bernaisesauce.

Kilde: Karolines Køkken 1

Martin Koch Villefrance, 7/8-95.

 

 

Birthe's Madside