Birthe's Madside

 

Friske muslinger i stærkt selskab
Fisk, Forret - Personer: 4
  • 80 store, friske muslinger med skal
  • 2 dl hvidvin, tør eller halvtør
  • 1 bundt persille
  • 3 fed hvidløg
  • ½ dl olivenolie
  • 7 dråber Tabasco
  • ½ tsk salt

Tilberedning: Let.

Prislag: Rimelig.

Tilberedningstid: 1 time.

Serveringsforslag: Serveres med lun baguette til at brække af.

Drikkevarer: Øl og snaps, en kraftig hvidvin eller mineralvand med citron.

Tips: Olivenolie har en fremtrædende og lidt særpræget smag. Bryder du dig ikke om den, kan du bruge solsikkeolie i stedet for. Kontrollér at alle muslinger er lukkede. De skal lukke sig når du banker på skallen, hvis ikke smides de væk. Skrab muslingerne på skallen og kom dem i en stpr gryde. Hæld vinen på og sæt gryden over stærk varme. Rør rundt så det bliver blandet og læg låg på. Kog dem over stærk varme til de alle har åbnet sig, ca. 5 min. Smid dem ud der ikke åbner sig. Lad muslingerne køle, tag dem ud af skallerne og læg dem i en skål. Hak persillen groft og læg den på muslingerne. Pres hvidløget og tilsæt det sammen med olivenolie, tabasco og salt. Lad muslingerne stå i mindst 10 min. Smag til og krydr evt. mere inden serveringen.

Kilde: Benny Thomsen, 07 Sep 93

 

 

Birthe's Madside