Birthe's Madside

 

Friturestegte kinarejer
Frokostret, Rejer, Friture - Personer: 4
  • 20 store kinarejer
  • Beignetdej:
  • 125 g mel (2 dl)
  • 1 knivspids salt
  • 1 dl vand
  • 3/4 dl øl
  • 2 spsk olie eller smeltet smør
  • 1 æggehvide
  • Til Friturestegning:
  • olie, palmin- eller anden friturefedt
  • Dressing:
  • 2 dl creme fraiche
  • tomatpuré
  • chilisovs
  • 1 knivspids cayennepeber
  • Endvidere:
  • citron

Begynd med beignetdejen. Bland mel og salt og rør vand og øl i til en klumpfri jævning. Tilsæt fedtstof. Lad dejen hvile 30 min. Pisk æggehviden stiv og fold den i. Befri rejerne for skallen og tør dem. Varm fedstoffet - når en franskbrødsterning bliver gylden på 1 minut, er frituren klar. Dryp rejerne i beignetdejen og kom dem - nogle stykker ad gangen - i det varme fedtstof. Lad rejerne koge i fedtstoffet, til de er gyldne og sprøde. Læg dem kort på fedtsugende papir og servér dem varme med citronsnitter og en dressing af creme fraiche, der er smagt til med tomatpuré, chilisovs og en anelse cayennepeber.

Kilde: Andre Dewald, 14 Aug 93

 

 

Birthe's Madside