Birthe's Madside

 

Fusions muslinger med lime, kokos og peanutbutter
4 personer
  • 2 kg rensede limemuslinger/blåmuslinger
  • friske røde mellemstærke chilier
  • saft fra 2 limefrugter
  • 100 g usødet peanutbutter
  • 1 ds. usødet kokosmælk
  • 1 st. bdt. frisk koriander
  • 4 spsk "Nam Pla" (Thailandsk fiskesauce)
  • 1 tsk frisk revet ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 4 spsk ristet sesamolie

Muslingerne sauteres i en stor bredbundet gryde med sesamolie og de finthakkede hvidløg. Tilsæt de kernefrie grofthakkede chilier, sauter et par minutter og hæld kokosmælken på. Lad det simre 3-4 minutter under låg. Montér peanutbutter ned i saucen, så den jævner lidt. Smag til med Nam Pla og tilsæt koriander og ingefær umiddelbart inden servering. Pynt evt. med korianderblade og chili.

Kilde: Meyers Køkken

 

 

Birthe's Madside