Birthe's Madside

 

Gratinerede kammuslinger
Skaldyr 4 personer
  • 16 kammuslinger
  • 50 g hvedebrød krummer
  • 80 g smør
  • 1 mellemstore løg
  • 1½ dl tør hvidvin
  • 1 tsk sennepspulver
  • 2 spsk tør vermouth
  • Cayennepeber
  • Salt - friskkværnet peber
  • 3 dl béchamel sauce fra opskrift på samme

Forvarm ovnen ved 200°. Smelt halvdelen af smørret i en kasserolle og svits det hakkede løg. Kom kammuslingerne og vinen ved. Småkog et minut. Kammuslingerne tages fra og holdes varme, mens varmen øges og suppen koges ind til en fjerdedel. Skær kammuslingerne i skiver og læg dem i halvdelen af béchamel-saucen. Sennep, vermouth, cayennepeber og den indkogte suppe fra kasserollen tilføjes resten og smages til med salt og peber. Blandingen lægges i fire ildfaste skåle eller kammulinge-skaller. Resten af béchamel-saucen hældes over. Bland resten af smørret med brødkrummerne og fordel det over hver skål/skal som gratineres i en varm ovn. Klar til servering, når toppen efter tolv - femten minutter er gylden.

Giv rigeligt baugette/flüte...og hvidvin !

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

John Erik Hansen 02-03-1996.

 

 

Birthe's Madside