Birthe's Madside

 

Gratinerede muslinger
Forret, Fisk - Personer: 4
  • 1½ kg friske blåmuslinger
  • Kogelage:
  • 2 finthakkede skalotteløg
  • 2 kviste persille
  • 2 dl hvidvin
  • 3 dl fiskebouillon eller vand
  • Til Gratinering:
  • 150 g smør
  • saft af ½ citron
  • 3 fed finthakket hvidløg
  • 4 spsk finthakket persille
  • 2 spsk finthakket basilikum
  • 1 tsk dijonsennep
  • salt og peber
  • Tilbehør:
  • flütes
  • citron i både

Skrub muslingerne godt og læg dem i rindende koldt vand i en halv time, så sandet bliver skyldet ud af dem. Kog ingredienserne til kogelagen op og kom muslingerne i. Læg låg på og ryst gryden forsigtigt, og kog til alle muslinger har åbnet sig. Kassér alle ikke åbne muslinger! Tag den ene skaldel fra muslingerne og læg de andre i et ildfast fad. Bland smørret med citron, hvidløg, persille, basilikum, sennep, salt og peber og fordel det over muslingerne. Stil fadet i en forvarmet ovn på 220° i ca. 10 min., og servér straks muslingerne med flütes og citron.

Kilde: Andre Dewald, 14 Aug 93

 

 

Birthe's Madside