Birthe's Madside

 

Gravad helleflynder med dild og kartofler og cremefraiche med grov sennep
4 personer
  • 1 lille helleflynder (ca. 1 kg.)
  • 25 g salt
  • 50 g sukker
  • 10 korn tørrede koriander
  • ¼ tørret rød chili
  • 1 lille bundt dild
  • 200 g jævne kartofler (skrællede)
  • 2 spsk creme fraiche (38 %)
  • 1 tsk grov sennep
  • saft af en ½ citron
  • salt
  • peber
  1. Helleflynderen fileres, men skindet tages ikke af. Læg fiskefiletterne på skindet i et fad.
  2. Knus korianderfrø og chili og bland med salt og peber. Drys blandingen over filet-terne i et jævnt lag. Lad henstå i køleskab i 1 døgn.
  3. Kog kartoflerne, køl dem af og skær dem i ½ cm. tykke skiver.
  4. Rør creme fraiche med sennep, citronsaft, salt og peber og vend kartoffelskiverne heri.

Anretning: Skær fisken i store papirtynde skiver. Snit dilden meget fint og drys den over fiskeskiverne. Læg dem på tallerken eller fad og anret kartoflerne i midten.

Kilde: Meyers Køkken

 

 

Birthe's Madside