Birthe's Madside

 

Gravlaks med djævlesauce
Fisk, Laks - Personer: 6
  • 1 kg laks (fra midterstykket)
  • ½ dl salt
  • ½ dl melis
  • 5 dl dild, groftklippet
  • ½ tsk groftmalet peber
  • 2 citroner
  • Djævlesauce:
  • 4 spsk stærk, sur sennep
  • 3 spsk vineddike
  • ½ dl olie
  • 3 spsk melis
  • 1 dl dild, fintklippet

Filér den rengjorte fisk. Bland salt og melis og gnid fisken ind heri. Strø 3/4 dl dild i bunden af et fad med høj kant og læg den ene laksehalvdel i med skindsiden nedad. Drys ca. 2 dl dild samt den groftmalede peber på laksen. Læg den anden laksehalvdel over med kødsiden mod dilden. Drys resten af dilden over og læg et låg på med noget tungt over, så fisken er i pres. Sæt fadet et koldt sted ca. 2 døgn og vend laksen ind imellem. Pisk saucen sammen. Servér laksen, skåret i tynde skiver, sammen med saucen. Kan serveres med: Surbrød med koldt smør. Citronbåde.

Tilberedningstid: 15 min. plus 2 døgn for lagring.

 

 

Birthe's Madside