Birthe's Madside

 

Grilleret slethvar med basilikum-pesto og ristet parmaskinke
Hovedret, Fisk - Personer: 4
  • 600 g Slethvar, udskåret - pighvar kan også bruges
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • Lidt salt
  • 150 g Parmaskinke - eller andet røget skinke
  • 1 Bundt basilikum
  • 50 g Pinjekerner
  • 50 g Reven parmesanost
  • 3/4 dl Olivenolie
  • 2 Fed hvidløg

Fisken der skal grilleres, marineres først i en blanding af olivenolie, salt, peber og hakkede friske krydderurter i ca. 30 min. Herefter brunes fisken på en grill (grillpande, havegrill eller lignende) kan evt. steges færdig i ovnen. Grilleret fisk bliver oftest bedst, hvis den tilberedes både med skind og ben (det giver mere smag i fisken). Det er dog ingen betingelse.

Pesto: Basilikum, pinjekerner, hvidløg og parmesanost stødes i en morter eller køres til pur‚ på en blender, herefter tilsættes olivenolien. Smages til med salt.

Anretning: Tallerkenen stryges med et fint lag pesto, herpå midten lægges den grillerede slethvar på en top af tørristen parmaskinke skåret i fine strimler. Garneres med det rene kød af tomater uden skind og kerner. Hertil kan serveres pasta eller rissalat.

Kilde: Andre Dewald, 04 Aug 93

 

 

Birthe's Madside