Birthe's Madside

 

Grillstegt laks med dild og peberrods-tærte
Grill, Fisk, Hovedretter - Personer: 4
  • 4 skive laks, ca. 600 g
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk salt
  • peber, friskkværnet
  • Tærtedej:
  • 2 dl hvedemel
  • 75 g smør
  • 2 spsk vand
  • Fyld:
  • 3 æg
  • 1 tsk salt
  • 2 dl fløde 13%
  • peber, friskkværnet
  • 1 spsk peberrod, friskreven
  • 1 dl dild, hakket

Hak mel og smør sammen og findel det til en grynet masse. Tilsæt vand og ælt dejen sammen. Tryk eller rul dejen ud i en tærteform, ca. 20 cm i diameter, og bag den ved 225 grader i ca. ti min. Pisk æggene sammen med fløde, peberrod, dild, salt og peber. Hæld det i den halvbagte tærte og fortsæt bagningen i ca. 20 min., til æggemassen er fast. Pensl laksen med olie blandet med citron, salt og peber, og grill fisken over gløderne 3-4 min. på hver side. Servér laksen med tærten og letkogte grøntsager, f.eks. buketter af broccoli og små, nye løg og gulerødder.

Kilde: Stine Hansen, 08 Jul 93

 

 

Birthe's Madside