Birthe's Madside

 

Grøn fiskefilet
Hovedret, Fisk - Personer: 4
  • 10 Rødspættefileter
  • 500 g hel Spinat, frisk/frossen
  • 125 g Champignon
  • 25 g Margarine
  • 2 spsk Sherry
  • 2½ dl Piskefløde
  • 1 spsk Mel
  • ½ tsk Paprika
  • 1 spsk Citronsaft
  • Salt, peber

Frisk spinat kommes i kogende, letsaltet vand i ca. 3 min. Hældes derefter i en sigte og der presses så meget vand af som muligt. Spinaten lægges i bunden af et smurt ovnfast fad. De rå fiskefileter lægges ovenpå og stænkes med citronsaft. Champignonerne renses, hakkes groft og svitses i margarine. Melet drysses over. Piskefløde, sherry og paprika tilsættes og saucen koges ind. Smages til med salt og peber. Saucen hældes over fisken, og fadet sættes i ovnen ved 200° i ca. 15 min. Retten serveres med brød eller kartofler.

Kilde: Andre Dewald, 21 Oct 93

 

 

Birthe's Madside